Personal training

Personal training onder medische begeleiding

Cura Athletica kinesitherapie

Medisch begeleide personal training, ook wel bekend als medisch fitness of therapeutische fitness, biedt bij Cura Athletica in Hasselt een gestructureerde benadering van lichaamsbeweging onder toezicht van gekwalificeerde kinesisten. Deze vorm van training richt zich specifiek op mensen met gezondheidsproblemen, revalidatiebehoeften of andere medische overwegingen, en combineert de voordelen van persoonlijke training met de expertise van medische professionals.

Op maat gemaakt voor gezondheid

Het belangrijkste kenmerk van medisch begeleide personal training is de focus op gezondheid en veiligheid. Voor veel mensen met medische aandoeningen of blessures kan het beoefenen van reguliere fitnessprogramma's riskant zijn zonder de juiste begeleiding. Medisch begeleide personal trainers zijn speciaal opgeleid om de gezondheidstoestand van hun cliënten te begrijpen en gepersonaliseerde oefenprogramma's te ontwikkelen die rekening houden met medische geschiedenis, beperkingen en doelen.

 

Wie haalt hier voordeel uit?

De doelgroep van medisch begeleide personal training is breed en omvat onder andere:

  • Mensen met chronische aandoeningen: Zoals diabetes, hypertensie, artritis of osteoporose. Deze training kan helpen bij het verbeteren van symptomen en het verminderen van risicofactoren.

  • Training na zwaar letsel of operatie: Na een operatie of letsel is het cruciaal om veilig te bewegen en kracht op te bouwen zonder complicaties tijdens uw revalidatie. Medisch begeleide training biedt een geleidelijke aanpak om functionaliteit te te bevorderen/behouden na uw initiële revalidatie om klachtenvrij te blijven.

  • Gewichtsmanagement: Voor mensen met obesitas kan medisch begeleide training een veilige manier zijn om fysieke activiteit te integreren en gewicht te verliezen, met aandacht voor individuele grenzen en gezondheidsrisico's zoals cardiale aandoeningen.

  • ...

Voordelen van medisch begeleide personal training

  1. Veiligheid: Cliënten kunnen met vertrouwen trainen, wetende dat hun gezondheidstoestand en grenzen worden gerespecteerd.

  2. Effectiviteit: Programma's zijn gericht op specifieke gezondheidsdoelen en kunnen daardoor effectiever zijn dan algemene fitnessprogramma's.

  3. Motivatie en ondersteuning: Persoonlijke aandacht en ondersteuning van een professional kunnen motiverend zijn en helpen bij het behouden van consistente vooruitgang.

  4. Langdurige gezondheidsvoordelen: Door regelmatige training kunnen cliënten hun algehele gezondheid verbeteren en het risico op complicaties van hun aandoeningen verminderen. Ook merkt men vaak snel verbetering in lang aanhoudende blessures die door conventionele training niet opgelost zouden geraken.

Werking bij Cura Athletica

Bij Cura Athletica in Hasselt bieden we een gestructureerd personal training traject aan om je te helpen je gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken. Hier is hoe ons personal traject eruitziet:

1. Kennismakingsgesprek: We beginnen met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek leren we elkaar kennen en bespreken we jouw specifieke wensen, doelen en eventuele gezondheidsproblemen. Dit is zeer belangrijk om uw schema zo specifiek mogelijk aan te passen aan uw individuele noden. Ook uw medische voorgeschiedenis en huidige blessures zullen hier uitgebreid besproken worden om u zo goed mogelijk te helpen.

2. Screening: Vervolgens voeren we een uitgebreide fysieke screening uit. Deze screening helpt ons jouw huidige conditie, bewegingsmogelijkheden en eventuele beperkingen in kaart te brengen, zodat we een veilig en effectief trainingsprogramma kunnen opstellen. De medische voorgeschiedenis en blessures kunnen zo goed onderbouwd worden aangepakt, waardoor we precies weten hoe we te werk moeten gaan.

3. Gemeenschappelijke doelen: Na de screening stellen we samen duidelijke en haalbare doelen vast. Deze doelen zijn afgestemd op jouw persoonlijke behoeften en motiveren je om consistent te blijven trainen. Belangrijk is om deze samen te bepalen, zodat je nog meer geneigd bent om het schema aan te houden.

Cura Athletica praktijk

4. Plan opmaken: Met de informatie uit het kennismakingsgesprek en de screening ontwikkelen we een op maat gemaakt trainingsplan. Dit plan bevat specifieke oefeningen en routines die je helpen jouw gestelde doelen te bereiken, of het nu gaat om gewichtsverlies, spieropbouw, revalidatie of sportprestaties.

5. Uitvoeren: Je begint aan je trainingsprogramma en dit altijd onder de begeleiding van onze kinesisten. We zorgen ervoor dat je de oefeningen correct uitvoert, motiveren je en passen het programma aan waar nodig om je progressie te maximaliseren.

6. Herevalueren: Om ervoor te zorgen dat je op de juiste weg blijft, evalueren en meten we regelmatig je vooruitgang. We bespreken wat goed gaat en waar je eventueel tegenaan loopt, en passen het trainingsplan aan om optimale resultaten te blijven garanderen.

Door dit gestructureerde traject zorgen we ervoor dat je op een veilige, effectieve en plezierige manier je gezondheids- en fitnessdoelen bereikt. Neem contact met ons op om te beginnen met jouw personal training traject bij Cura Athletica!

Ons aanbod bij Cura Athletica in Hasselt

Bij Cura Athletica in Hasselt streven we naar de hoogste kwaliteit. Ontdek hieronder ons aanbod aan verschillende personal training pakketten:

Neem hieronder contact op en wij reageren zo snel mogelijk. We kijken samen waarin wij een meerwaarde voor u kunnen betekenen.

Inschrijving

Gegevensopslag toestaan*
© 2024 Cura Athletica
 |
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
made webtastic by