Blood flow restriction

Over Blood flow restriction

Wat is Blood flow restriction

Blood flow restriction is een relatief nieuwe behandelingstechniek binnen de kinesitherapie. Deze techniek is volledig veilig, wetenschappelijk onderbouwd en wordt vaak gebruikt na een operatie, tijdens een langdurige blessure, na veel verlies van spiermassa en bij recuperatie na zware inspanning.

Om te kunnen werken hebben spieren zuurstof nodig uit ons bloed. De bedoeling van deze techniek is kortstondig de spieren minder bloedtoevoer te geven waardoor ze harder moeten werken. Dit heeft tot gevolg dat training met lage gewichten de spieropbouw toch vele malen groter zal zijn dan zonder deze techniek. Tijdens een revalidatie is het vaak niet mogelijk om direct met zware gewichten of intensieve oefeningen aan de slag te gaan. Om toch zo snel mogelijk op een veilige en onderbouwde manier uw functionaliteit te herwinnen en uw doelen te behalen, is Blood flow restriction gecombineerd met oefeningen, een echte meerwaarde.

Tijdens uw traject kan er mogelijks worden gekozen om deze techniek te gebruiken door één van onze therapeuten. Al onze kinesisten zijn bekend met deze technologie en weten hoe ze met deze apparatuur moeten werken.

Aanbevolen bij

Boek tijdig uw afspraak om lange wachttijden te vermijden!
© 2024 Cura Athletica
 |
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
made webtastic by