Kaakgewricht kinesitherapie

Over Kaakgewricht kinesitherapie

Wat is kinesitherapie bij kaakproblemen (temporomandibulaire dysfunctie)

De meeste mensen horen voor het eerst over het temporomandibulaire gewricht (TMD) wanneer ze last krijgen van kaakpijn of stijfheid. Normaal gesproken zijn deze gewrichten zeer robuust, maar als ze geïrriteerd raken, kan het moeilijk zijn om ze voldoende rust te geven. Dit kan aanzienlijke pijn en functionele problemen veroorzaken. Gelukkig kan kinesitherapie voor TMD-pijn en -dysfunctie zeer effectief zijn.

Er zijn verschillende gewoonten die het kaakgewricht kunnen irriteren en leiden tot de ontwikkeling van temporomandibulaire gewrichtsdysfunctie (TMD). Denk hierbij aan verkeerd slapen, langdurig tandcontact, breed gapen, tandenknarsen en meer. Deze specifieke ‘orale gedragingen’ kunnen je kaak behoorlijk belasten.

Een gespecialiseerde TMD-kinesist kan helpen de symptomen te verlichten en de pijn en gewrichtsbeperking te verminderen die vaak voorkomen bij TMD. Daarnaast is het voorkomen van herhaling een belangrijk onderdeel van de aanpak van de kinesist.

Met een uitgebreide benadering kunnen TMD-kinesisten niet alleen de symptomen verlichten, maar ook patiënten helpen hun kaakklachten beter te begrijpen en leren hoe ze voor hun kaakspieren en -gewrichten kunnen zorgen. Dit leidt tot langdurige voordelen en vermindert het risico op herhaling.

Blijf niet langer rondlopen met kaakpijn – overweeg kinesitherapie en ontdek de voordelen voor jezelf! Bij Cura Athletica meten we specifieke parameters om je vooruitgang te volgen. Zo kunnen we een duurzaam plan opstellen om je een permanente oplossing te bieden.

Wil je meer weten over kinesitherapie bij kaakproblemen en onze aanpak? Neem dan zeker een kijkje op onze blog!

Aanbevolen bij

Boek tijdig uw afspraak om lange wachttijden te vermijden!
© 2024 Cura Athletica
 |
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
made webtastic by